El rugbi és un esport olímpic? Què són els Jocs Olímpics?

El rugbi a 7 s’estrena a Rio de Janeiro 2016 amb tornejos masculí i femení. Però no és la primera vegada que apareix en els Jocs. La versió per a 15 jugadors es va disputar a París 1900, Londres 1908, Anvers 1920 i París 1924.

Clica aquí si vols saber més sobre aquest esport

Si vols saber quin esports són olímpics observa aquestes infografies dels esports olímpics ( Rio de Janeiro 2016) https://www.mundodeportivo.com/juegos-olimpicos/rio-2016/deportes

Cada quan es celebren els Jocs Olímpics?

Els Jocs Olímpics moderns (en grec Ολυμπιακοί Αγώνες, en francès Jeux Olympiques i en anglès Olympic Games;abreujat JJOO) són un esdeveniment internacional de gran importància: milers d’atletes hi participen en diverses competicions d’esports d’estiu i d’hivern. Són considerats la competició esportiva principal del món, i hi participen més de dos cents estats.

En l’actualitat, els Jocs se celebren bi-anualment alternant els Jocs Olímpics d’estiu i els d’hivern, és a dir, cadascun d’aquests dos te lloc cada quatre anys: aquest període és conegut com a Olimpíada.

Quin és el símbol dels Jocs Olímpics?

Els anells olímpics són el símbol principal dels Jocs Olímpics, són cinc anells enlleçats de color blau, negre, vermell, groc i verd; la bandera olímpica consisteix en el símbol dels anells sobre un fons blanc.

Es van buscar aquests colors perquè eren els més presents a les banderes de tots els països, simbolitzant la internacionalitat de l’olimpisme. La teoria popular, però, va voler identificar cada anell amb un continent, essent:

  • Negre: Àfrica (pel color de pell de moltes ètnies)
  • Groc: Àsia (ídem)
  • Vermell: Amèrica (ídem)
  • Blau: Europa (símbol tradicional, relacionat amb el Mediterrani, també és el fons de la seva bandera)
  • Verd: Oceania (el continent més verge i natural)

Un altre símbol és la Torxa Olímpica


En memòria dels Jocs Olímpics Antics,36​ a Olímpia, Grècia,37​ mesos abans de la celebració dels Jocs Olímpics s’organitza una cerimònia on la flama olímpica és encesa i amb això comença el recorregut de la torxa que finalitza amb l’encesa del pebeter olímpic durant la cerimònia d’obertura.


El Relleu de la Torxa Olímpica de Tòquio 2020 va començar amb l’encesa de la flama Olímpica pels llamps del sol a Olímpia, a Grècia, el 12 de març de 2020, abans de ser transportada per l’avió especial “Tòquio 2020 Go” a la prefectura de Miyagi, al Japó. El Relleu de la Torxa es realitzarà abans de la Cerimònia d’Obertura, i començarà el 25 de març de 2021

Què són les seus olímpiques? Qui les escull?

Les seus olímpiques són les ciutats on esdevindran els Jocs Olímpics. I la ciutat seu en aquest cas és Tòquio i abarca 42 seus olímpiques repartides per tota la ciutat, on es troben les competicions dels diferents esports

La ciutat seu dels Jocs Olímpics sol ser triada set o vuit anys abans de la celebració. El procés de selecció es duu a terme en dues fases que abasten un període de dos anys. La ciutat que busca la candidatura ho sol·licita al seu Comitè Olímpic Nacional i aquest al Comitè Olímpic Internacional (C.O.I.)

Seus olímpìques de Tòquio

Tot el que has de saber sobre els Jocs Olímpics de Tòquio (Pàgina oficial)

Quina és la mascota dels jocs olímpics de Tòquio? I la dels Jocs Paralímpics?

La mascota olímpica és el personatge que s’associa a cada edició dels Jocs Olímpics i que la diferencien de la resta, juntament amb l’emblema oficial.

Barcelona va ser ciutat seu dels Jocs Olímpics de 1992. Podem trobar tota la informació visitant el museu dels jocs olímpics, situat a Montjuic. La seva mascota en Kobi.

A més a més de les Olimpíades hi trobem les Paraolimpíades. Què són?

Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment internacional on participin esportistes amb alguna discapacitat  física o sensorial: Se celebra cada quatre anys durant les setmanes posteriors als Jocs Olímpics, sota els auspicis del Comitè Paralímpic Internacional.

Web dels Jocs Paralímpics de Tòquio (Web oficial)

Pàgina oficial del comitè paralímpic espanyol

http://www.paralimpicos.es

Pàgina web del moviment paralímpic

http://www.paralympic.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s